Micanser Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mam pytanie, jak zrobić, aby pocisk niszczył się po zdeżeniu z obiektem LUDEK, ale tylko jak image_index ludka jest równy 0? Nie piszczei mi o zmianie w inny obiekt itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Micanser no co ty......... W kolizji z ludkiem: if ( ludek.image_index ) = 0 then instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Micanser no co ty......... W kolizji z ludkiem: if ( ludek.image_index ) = 0; { instance_destroy() } if ( ludek.image_index ) == 0 { with(other) instance_destroy(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 if ( ludek.image_index ) == 0 { with(other) instance_destroy(); } o_O black tera napisales ze w kolizji z ludkiem, ludek sie niszczy a chodzi zeby sie zniszczyl pocisk:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A ja was obu poprawię ;] W kolizji z ludkiem if (other.image_index=0) instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Czepiamy się: if( !other.image_index ) instance_destroy(); :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki, nigdy tego nie używałem więc nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi