Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mam pewien problem. Nie za bardzo wiem jak go przedstawić, więc postaram się wesprzeć screenami i pokaze Wam ten przykład - napewno będzie łatwiej. Więc chodzi o to, że mam pierwszy room. Który zawiera coś takiego: i po naciśnięciu "1" (lub "2" - akurat w tym wypadku "1") jest coś takiego: Do tego momentu wiem jak to zrobić, ale tutaj pojawia się problem. Mianowicie: chcialbym, aby w room'ie 2 w pierwszych kratkach byly wyniki z room'a 1, a juz w room'ie 2 mogl bym nacisnac "1" lub "2" i beda wypelniane kolejne kratki. Czyli tak: Pokaze tez przyklad, moze to troche przedstawi problem. Dzeki za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 zapisz dane z 1 roomu do pliku ini a pozniej je wczytaj ;) mam nadzieje ze dobrze cie zrozumialem. na wiki jest art o ini przeczytaj sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walter_p Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 hey, a musi to być w kolejnym roomie, nie moze byc w tym samym?? byłoby łatwiej. z kolejnymi z persistent zrobiłem tak => Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 hey, a musi to być w kolejnym roomie, nie moze byc w tym samym?? byłoby łatwiej. z kolejnymi z persistent zrobiłem tak => Link Tzn. to może być w tym samym roomie, ale chodzi o cos takiego: Plansza -> ten room -> plansza -> ten room. (ustawiłbym zeby po zakonczeniu plansszy wracało do tego samego rooma) Najważniejsze jest to, żeby te wyniki pozostawały na swoim miejscu i dla odpowiedniego gracza. EDIT: Link nie działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 zrobiłem dla ciebie przykład mam nadzieje że się ucieszysz :P https://gmclan.org/up900_11_Przykladini.html pod koniec działania gry możesz dopisać ini_close('dane.ini') ini_delete('dane.ini') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walter_p Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 moze teraz zadziała... https://gmclan.org/up2044_3_Przyk_ad_do_zap...aniapopraw.html ale pewnie Zychu zrobił lepiej. Mozna to na kilka sposobów zrobić mój jest na persistent, jak chcesz użyc kilku roomów pomiędzy, to trzeba ukryć obiekty "+" i "-" a w roomie z wynikami pokazywać je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Słyszeliście o czymś takim jak zmienne globalne :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Albo struktury danych - też są globalne. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 no cuż ktoś mi kiedyś powiedział że zmienne globalne w innym roomie zmieniają wartość na 0 O_o :P mogłem wcześniej sprawdzić. mój błąd :P Ort. Tymon to było tak dla szpanu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 zrobiłem dla ciebie przykład mam nadzieje że się ucieszysz :P https://gmclan.org/up900_11_Przykladini.html pod koniec działania gry możesz dopisać ini_close('dane.ini') ini_delete('dane.ini') Dzięki :) Ale sam zobacz, że gdy w 1 roomie nacisne 2 i klikne "Enter" to plus zmienia zmienia stronę. Ja osiagnelem ten sam efekt wykorzystujac klocki :) Aczkolwiek Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi