met94 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Jak zrobić że gdy ide w prawo to broń się obraca w prawą strone i jak zrobić że gdy ide w lewo to broń się obraca w lewo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 image_angle=direction Ale mogę się mylić :P Lecz wydaje mi się że to o to chodzi ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 w step broni: if keyboard_check(vk_left) { direction=180 } else if keyboard_check(vk_right) { direction=0 } else if keyboard_check(vk_up) { direction=90 } else if keyboard_check(vk_down) { direction=270 } image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zychu wydaje mi się że jemu chodzi o coś w stylu Soldata. Met proponuje przeszukać forum taki temat chyba już był kilkakrotnie. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Coś nie działa tu jest gra http://www.gmclan.org/up2089.html niech ktoś spróbuje to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 proponuj zrobić 2 obrazki broni. i wtedy podczas wciśnięcia klawisza żeby się zmieniał na odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 eee trochę mnie dziwi to że masz tam celownik za którym powinna podążać myszka. A to już wogule co innego. Spróbuj połączyć broń ze spritem. Wtedy będzie dużo łatwiej. A jak chcesz to tu masz przykład link do tematu z czymś podobnym i tam masz przykład ^^ https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...8&hl=soldat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 tam gdzie zmiana sprita bochatera na lewo wpisz: obj_pistolet.image_xscale=-1 a w prawo: obj_pistolet.image_xscale=1 oczywiście zamiast obj_pistolet wpisz nazwe swojego obiektu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi