adam014 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mam problem z Basic4GL,kod: Dim imie As String print "Siema"; print "No co jest?" input "Jak masz na imie"; imie ... I jest tak: SiemaNo co jest?Jak masz na imie? A chce żeby było tak: Siema No co jest? Jak masz na imię? Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Do wpisywania nowej linii, używaj funkcji printr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Dzięki Black. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 A czy w Basic4GL można deklarować w końcu suby i/lub funkcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Z tego co wiem, to tak... Ale trza tą najnowszą łatkę pobrać coś "Devi(...)" jakośtam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Tez go sciagnalem i podoba mi sie jego prostota. Bardzo fajny! Ale jedyne co mnie denerwuje to ta czcionka w programie :/ Jak ja zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Wejdz w helpa i wpisz font,powinieneś coś znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tez go sciagnalem i podoba mi sie jego prostota. Bardzo fajny! Ale jedyne co mnie denerwuje to ta czcionka w programie :/ Jak ja zmienic? Prosty i może jest, ale mnie denerwuje jednak więcej rzeczy: o Wydumane tworzenie zmiennych o Pascalowa składnia o Pusty exe zajmuje 2 mb Aż strach pomyśleć ile by zajmowała normalna aplikacja. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Black,co kto woli.Ja osobiście przestałem używać Basic4GL(za duży exe) na rzecz iBasica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 iBasic? łeee, ja polecam PureBasic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Pietrus,ja zbyt wielkiej różnicy nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi