Oriental Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 A więc mam problem z programem Paraticle desinger (ściągnołem z GM clanu) Normalnie ustawiam se i kopiuje kod do create i ten co ma pokazywać paraticle. Zrobiłem żeby jak sie global mouse left button wciśnie to pokazuje sie paraticle. Nie dość że pokazuje sie x=0 y=0 to jak puszcze button to i tak on nadal działa :? Dlaczego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Po pierwsze: nie zaczyna się zdania od "a więc". Po drugie: "particle", nie "paraticle". Teraz czas na rozwiązanie. Żeby określić miejsce rysowania systemu particle, użyj part_system_position(ind,x,y). Co do nieznikania... Sprawdź jaki jest emitter (funkcja part_emitter_burst() albo funkcja part_emitter_stream()). Poza tym możliwe, że będziesz musiał dodać jakąś akcję zatrzymania particle (np. part_emitter_destroy()) do zwolnienia przycisku myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No i glupi problem. Za pierwszym razem particle pokazuje sie tam gdzie ma sie pokazywać, następnym razem pokazuje sie 0,0 Ja nie rozumiem GLUPIE... Taki mam kod w step obiektu co ma pokazywać particle: part_system_position(0,x,y) Pname = part_type_create() part_type_shape(Pname,pt_shape_sphere) part_type_size(Pname,0.39,0.99,0,0) part_type_scale(Pname,1.66,0.77) part_type_color3(Pname,255,32768,0) part_type_alpha3(Pname,0.86,0.61,0.09) part_type_speed(Pname,2.39,4.10,-0.15,0) part_type_direction(Pname,0,359,0,0) part_type_gravity(Pname,0,270) part_type_orientation(Pname,0,0,0,0,1) part_type_blend(Pname,1) part_type_life(Pname,40,60) Ename = part_emitter_create(Sname) part_emitter_burst(Sname,Ename,Pname,16) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 moim zdaniem najlepiej samemu tworzyc systemy particli, to wcale nie jest trudne nalezy tylko posiwecic te cholerne 30 min na troche czytania i jakies przyklady! Oj lenistwo sie szerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ten program jest gitez ale wina tego ... sam nie wiem czegp :P prosze o pomoc profesionalistow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi