Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jak zapobiec "trzęsieniu się" obiektu którego x,y jest bazowane na view_xview i view_yview? Chodzi mi o to, że jak się przesuwa view to na czas przsuwania taki obiekt wypada odrobinę ze swojego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Wrzuć kod odpowiadający za zmianę pozycji do step end, albo do draw (prędzej do draw). :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 mój kod na zmiane pozycji to najzwyklejsze x=view_xview (a później dodam jakieś plusy do tego) y=view_yview Ani draw ani End Step nie pomogło BTW: szybka odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jak już to: x = view_xview[0]; y = view_xview[0]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 takie samo działanie (przynajmniej przy jednym view'ie) No i oczywiście to nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 heh zrób tak: create: xto = view_xview[0]; yto = view_yview[0]; w end step daj var distance; xto = view_xview[0]; yto = view_yview[0]; direction = point_direction(x,y,xto,yto); distance = point_distance(x,y,xto,yto); speed = distance/2; i wszystko jasne :> EDIT: Poprawiłem :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Głupie rozwiązanie Pieter. :P Wolfoxer, pozycja obiektu powinna być uaktualniona przed rysowaniem, więc: draw_text( x, y, 'test' ); x = view_xview[0]; y = view_yview[0]; będzie świrować a: x = view_xview[0]; y = view_yview[0]; draw_text( x, y, 'test' ); już nie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Wiesz twoje rysuje ale nie koniecznie o rysowanie mu może chodzić :P może chce cały obiekt przesunąć więc moja opcja jest lepsza :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 A wiesz że każdy obiekt jest rysowany (chyba że nie ma sprita)? Tak czy inaczej przed rysowaniem powinna być aktualizacja pozycji obiektu, a nie po. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 @Tymon Chodzi mi o cały obiekt @Pieter To tylko powoduje, że mój problem wygląda estetyczniej :) A teraz mały screenik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Połącz moje z tymona i wyjdzie ci rozwiązanie :> A tak serio to nie za bardzo kapuje co ty chcesz zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dobra, nie będę wam tego tłumaczył. :P Wolfoxer, podrzuć najlepiej plik z projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Wstydze sie XD, ale za chwile podrzuce jak sie przestane wstydzić @Pieter A na podstawie screena chce, aby bez ruchu wyglądało jak ruch w jakąś stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 https://gmclan.org/up152_11_przyk.html Się nie wstydź. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzięki BTW: Oddam wam moje pieniądze, oddam wam mój dom, ale swojego wstydu NIE ODDAM :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi