Dawidsu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Mam problem z formularzem w PHP. Gdy zapisuję dane do pliku wstawia mi slash "\" przed cudzysłowiem ( i ' i "). Kto mi powie jak usunąć taki błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nie używaj edytora ;3 Albo spróbuj postawić dwa apostrofy po prostu zamiast shiftem cudzysłów :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Spyro, nie chcę omijać błedu, lecz go wyeliminować. Poza tym muszę korzystać z formularza. A co się tyczy dwóch cudzysłowiów, to zaznaczyłem, że też wstawia slash. Czy ktoś wie jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Dziwne, bez przeanalizowania kodu trudno powiedzieć, czy przypadkiem nie użyłes jakiejś funckji?? Możesz także użyć usuwania tych znaków, ale myślę, że nie chodzi ci o to. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Przykładowe pole formularza wygląda mniej więcej tak: echo "<td width=\"80%\"><textarea name=\"opis\" ROWS=\"10\" COLS=\"50\"></TEXTAREA></td></tr>"; Kod rozpoczynający formularz to: echo "<form method='POST' action='strona.php'>"; Aha! Na pewno nie jest to wina zapisu do pliku, sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No i jest dobrze, więc o co chodzi? I co to za edytor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Z tego kodu nic nie widać dziwnego... Użyj tego: echo '<td width="80%"><textarea name="opis" ROWS="10" COLS="50"></TEXTAREA></td></tr>'; Pozdrawiam, Iv!n. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Daj stripslashes() po przesłaniu a przed zapisem. edit: o, sorx, chyba nie zrozumiałem problemu :P Z tego wynika, ze to wina edytora, który chce byc mądrzejszy niż user; w PSPadzie jest cos podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja na windzie używam Core Editor i jestem zadowolony... Na ubuntu jednak normalnego "notatnika" który ma kolorowanie składni itp. Ogólnie jest fajny ten programik. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pattern Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam, Dawidsu poradziłeś sobie z tym problemem ??, mam dokładnie taki sam problem, używam formularza z książki php4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Na pewno. Spróbuj i Ty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi