hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Mam taki problem, zrobiłem broń i pocisk (pocisk ma w sobie że strzela i daje dźwięk),a broń nic nie ma w sobie. I teraz pytanie: Jest mapa a, na mapie jest broń i chce że jak z nią kolizuje to broń znika i naciskając SPACJA strzelam innym pociskiem. Chce dodać że jak naciskam SPACJE to standardowo strzela innym pociskiem i chce ze po kolozji strzela innym pociskiem ale zeby strzelało sie tym samym przyciskiem. Może ktoś pomóc? Jeśli tak to prosze powiedzieć gdzie mam wkleić kod :P :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ???????????????????????????? Mów jaśniej następnym razem. Zrób objecty pocisków i jeden pocisk standardowy którym ztrzela hero i daj hero kolision z bronmi i daj im kloc change object zaznacz other wybierz pocisk standardowy i ustaw zmiane na nowy pocisk :D EDIT: A tak wogóle zły tekst do topicu tobie chodzi o zmiane broni a nie o strzelanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 a w broni to Event: Create ? czy inny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 broni colisin daj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nic mi nie mówi te GTA tam nei ma systemu zmieniania broni wchodząc na nia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tu chyba nie chodzi o strzelanie, tylko o zmian broni. (strzela bron, a pocisk nie moze strzelic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Chodzi oto że naciskając SPACJA strzelam "pocisk" a chce wejsc na "bron" i strzelać SPACJą uzywajac wtedy "pocisk1" ________________________________ Mateki zobacz w PM EDIT: Może ktoś inny pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 masz przykładzik http://www.gmclan.org/up1818_4_przyk.html PS: szukajka najcenniejszy artefakt forum, i tak niedoceniona przez innych :( EDIT: Zaraz będzie ,,a jak zrobić więcej strzał'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 wszystko spoko fajnie ale strzela innym pociskiem tyko przy kolizji a jak chce isc gdzie indizej to klapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 http://www.gmclan.org/up1818_11_przyk.html Jak nie masz pro edition to skasuj klocek explosion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 zarejestrowaną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Szczerze, zrobiłes przyklad bomb i zrobiłeś srugiego takjakby gracza który sie zmienia i to jest dobre na bomby bo je tworzy "create" a ja nei mam strzelania kursoerem tylko klawiszem spacja i chce sie tego trzymac. Moze jakas inna pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 OK, problem rozwiązałem powiedzmy że mi troche pomogłes :P Pytanie jak? Widząc ten projekt zauważyłem uwage na niewidoczna zmiane bohatera który po zmienieniu wypuszczal bomby :P Wiec ja pomyslalem ze zrobie tak: - Broni dalem ze jak bede mial z nia kolizje to "bohater" zmieni sie w "bohater1" a bohater1 strzela innym pociskiem :) Bardzo proste ale długo myslalem nad pomyslem jak zrobic :) Wielkie dzieki za fatyge :) Twoje wymagania za pomoc to: ? Odpisz i jeszcze raz wielkie dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 1. nie pisz postow pod rzad. 2. Broni dalem ze jak bede mial z nia kolizje to "bohater" zmieni sie w "bohater1" a bohater1 strzela innym pociskiem Zly pomysl, nie wydajny, lepiej zrob na zmiennych. Zrobie ci przyklad. (mam teraz dobry humor) przyklad: http://www.gmclan.org/uploader/863/bronka.gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 To nie mój przykład ja tam pododawałem same gupoty Alarmy i strzelanie to moje pięty achillesa EDIT: Z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłem zmieniając lub podawają przykład bez nazwy autora przykładu to na kompie lezy mi już dawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugos147 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Micanser super przykład dobrze że miałes humor :P Duzo Ci zawdzieczam bo proste to jest a nie bedzie tyle zabawy wystraczy do kazdej broni wprowadzic zmienna :) Oficjalne zamykam temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi