Pasterz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy da się zrobić aby Game Maker liczył odległość w takich jednostkach jakich ja sam sobie usatlę. Dajmy na to chcę aby 1mm to w grze będzie 1 metr. Mam nadzieję że rozumiecie. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 niestety gm liczy tylko w pixelach :P Możesz przyjąć jakąś wartość za odniesienie i liczyć np 10 pixeli = 5 mm itd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Acha dzięki za odpowiedź a mógł by mi ktoś zaprezentować skrypt na to aby liczył odległość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 od tego jest distance_to_point robisz np tak: daj ten kod np do draw obiektu przelicznik = 10; odleglosc = distance_to_point(mouse_x,mouse_y); odleglosc_mm = odleglosc/przelicznik; draw_text(x,y,"Odleglosc w pixelach: "+string(odleglosc)+"#Odleglosc w milimetrach: "+string(odleglosc_mm)); eh może być błąd bo pisałem z pamięci. Jeżeli tak to niech mnie ktoś poprawi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki właśnie o to mi chodziło. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi