Lordis Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 chce zrobic bijatyke ale nie wiem od czego zacząć ;/ mam juz sprites i dźwięki ale nie wiem jak to złozyć w kupe zeby działało :( Pomożecie mi ? z góry THX :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Eee... o_o... To pytanie aż mnie zgięło... A jak ja niby mam wiedzieć od czego ty chcesz zacząć? Poszukaj na forum jakiś tematów... pamiętam że coś takiego było kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 thx :D zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Eeee... -zmienne -warunki -pętle -tablice -podstawowe funkcje GMa itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 chce zrobic bijatyke ale nie wiem od czego zacząć ;/ mam juz sprites i dźwięki ale nie wiem jak to złozyć w kupe zeby działało :( Najlepiej zacząć od włączenia GM'a. Potem czeka cię niedługa i łatwa nauka GML'a, bądź poznanie straszliwej i niesamowicie trudnej sztuki składania kodu z klocków. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Nejlepiej najpierw zrob poruszanie, a potem zajmij sie kombosami, na koniec zrob menu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja zazwyczaj zaczynam od robienia menu żeby mieć to już za sobą. Potem jakbym już zrobił poruszanie wziąłbym się za zrobienie hp, tła i walkę (ataki etc.). Jakbym miał już skończoną swoją postać i jednego przeciwnika to teraz bym tylko kopiował przeciwników i zmieniał w nich troszkę kod (siłę ataku etc.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja zawsze powtarzam, że do robienia bijatyki to najlepiej użyć silnika M.U.G.E.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a skad taki silnik wziąść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Poszukaj w google lub gdzieś tam na oficjalnym forum Game Makera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ja zawsze powtarzam, że do robienia bijatyki to najlepiej użyć silnika M.U.G.E.N ...a potem zerżnąć 500 postaci z których 400 to Goku w różnych wariacjach i mamy Mugen Dragon Ball Z 2007 2.0. :P Bardzo trudno się robi postacie do Mugena więc nie polecam zbytnio początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ja zawsze powtarzam, że do robienia bijatyki to najlepiej użyć silnika M.U.G.E.NCo to za zabawa uzywac gotowego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi