baca Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 jak zrobić coś takiego "jeżeli samochud ma kolizje ze ścianą to prędkość speed=2 zmienia się na speed-=2, jeżeli samochud ma kolizje ze ścianą to prędkość speed-=2 zmienia się na speed=2". ja cośtakiego wykombinowałem if (speed>=2) {speed-=2} if (speed<=2) {speed=2} działa tak jak chce tylko z jednym"if" ale zatem jak udeże tyłem to przyspiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Może użyj po prostu mnożenia razy -1 ? EDIT: Sorry, nie doczytałem o co ci dokładnie chodzi. Prawdę mówiąc nie zbyt rozumiem o co Ci chodzi :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 czyli...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 if (speed>=2) {speed-=2} if (speed<=2) {speed=2} Gm sprawdza kazdy kod od gory. I teraz analizujac to co ty zrobiles wychodzi na to ze: Gm sprawdza kod z taka predkoscia ze te 2 kodziki sprawdza w momencie zetkniecia sie ze sciana, wiec: Gdy uderzasz w sciane i masz szybkosc wieksza lub rowna 2 to szybkosc rowna sie -2 ale nadal dotykasz sciany a twoja szybkosc jest mniejsza (badz rowna) 2 tak wiec wychodzi na to ze twoja szybkosc wynosi 2 czyli jest dodatnia. I tak krecisz sie w kolko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi