Makary155 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No to mam takie coś: text=get_string('wpisz sie','imie') file_text_open_write('imie.dat',text) file_text_close Potem wywoływuję funkcję file_text_open_read i lipa! Wyskakuje: File is not opened to read I wskazuje miejsce gdzie wpisałem file_text_open_write. Nie wiem o co mu chodzi i proszę o przykład z tworzeniem pliku tekstowego, zapisywanie do niego danych i odczytywanie tych danych. Ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 file = 'temp.txt'; text = 'do zapisania i odczytania'; file_open_write( file ); file_write_string( text ); file_close(); text = ''; file_open_read( file ); text = file_read_string(); file_close(); show_message( text ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Dzięki Tymon. Dzięki temu będę mógł robić profile do mojej gry. Ty podałeś plik .txt A można inne rozszerzenie, np. .dat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Oczywiście, może być dowolna nazwa i dowolne rozszerzenie. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi