rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak pewnie większość z was zauważyłą latam między u-mplay a 39dll iw u-mplay padłem praktycznie na samym początku a w 39dll doszłm prawie do końca został tylko mały szczegół: widzicie mam 2 postacie i mam ręce które się obracają i strzelają tylko żę z tych rąk klient widzi tylko swoją a ręki drugiego klienta już nie a więc zaczełem wysyłać o nich informacje do serwa czyli w create tej że ręki dałem clearbuffer(); writeshort(x); // pozycja x zostawje wpisana do buffera writeshort(y); // pozycja y zostawje wpisana do buffera sendmessage(global.otherplayer); lecz nadal nie widać jej i jescze sąkule tam teżdałem tak samo lecz równieżnei działa proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Hmmm... poprostu dodaj: writeshort(o_reka.direction); writeshort(o_reka.x); writeshort(o_reka.y); Myślę, że o to ci chodzi itp. Pozdrawiam, Iv!n. EDIT: Aaaa, ty musisz dać w step (alarm też może być) przesyłanie dodatkowo u odbierającego informacje objeku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 dodałem w step playera writeshort(o_reka.direction); writeshort(o_reka.x); writeshort(o_reka.y); i dalej jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 może zapodaj swój kod bo bez niego nic nie możemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mógłbyś sprecyzować jaki? bo jeden ci już podałem player w alarmie 0 ma clearbuffer(); writebyte(2); writebyte(global.myid); writeshort(x); writeshort(y); writeshort(sprite_index); writeshort(image_speed); writeshort(image_index); sendmessage(global.clienttcp); i jeszcze alarm[0] = 1; a ten kod co podał ivin to wstawiłem w step playera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 no kto mi odpowie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 hey no Warn. Wiadomo za co. A tak swoją drogą, to masz już 90%. Bijesz rekordy, człowieku. Patrysław wiem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Przeczytaj to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=3332 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Bez jaj, ja za triple posta dostałem warna. Maciusiowo nie dostał, jak on też nie dostanie to będzie trochę nie fair :P Apeluje o warna dla tego delikwenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wiem o tym niech mi dadzą nawet za to 2 warny oby nie 3 ale żeby tylko odpowiedział ktoś na moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak nikt nie odpowiada to ci chyba nikt nie pomoże. Logiczne, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wiesz być może ktoś wie ale go nie było cały dzień i nie chce mu się szperać w forum i tylko patrzy w jakich tematach ostatnio odpowiadano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 omg -_- nie wystarczy napisac o tym informacji, drugi klient gry musi to jeszcze odebrać ... każda wiadomość powinna posiadać swoje id dzieki temu wie o czym dane odbiera i czemu ma odebrane informacje przypisać... eh... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 hmm stosując się do twojej rady zrobiłem obiekt w którego step dałem reka_obj.x = readshort(); reka_obj.y = readshort(); reka_obj.sprite_index = readshort(); reka_obj.image_speed = readshort(); reka_obj.image_index = readshort(); reka_obj.image_angle = readshort(); i dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a recivemessage? o.O to nie takie proste rykk jak u-mplay... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wiem o tym dlatego pytam się na forum:d a mógłbyś powiedziećco mam z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 odpowie mi kto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No bez przesady, bądź że cierpliwy a nie wal co chwila post po poście. Tu już definitywnie powinieneś zostać ukarany warnem. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 co chwile tylko piszesz double postyxD nie za dużo już masz tych warnów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 zostałem ukarany i to dwa razy i mam 90% warnów I chcesz jeszcze dostać kolejnego za post nie na temat, tak? Weź się za siebie człowieku, bo jak tak dalej pójdzie, to zarobisz bana na parę miesięcy. Patrysław Ok master ale się pytał ile mam warnów i wogule to mu odpowiedziałem weź ty wyluzuj ziom Z takimi tekstami to na podwórko... Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 no co ty borek ja do kolesia jak do guru, zioma, mastera a ty mnie jeszcze pouczasz a tak wracając do tematu może ktoś by mi pomógł albo zrobił przykładzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 odczekałem miesiąc tera mogę walnąć duble posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 no i za to powinieneś dostać kolejne ostrzeżenie i bana bo masz już 90%... @DOWN: i do tego bezsensowny triple post... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ledwo 3,5 dni. Jak nikt nie może ci pomóc to już tu nie pisz tylko zajrzyj do dokumentacji. Pamiętaj że zostało ci tylko 10% do bana. I to nie jest double post już tylko triple post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi