Pieter Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Czy jest możliwość zrobienia własnej domeny na swoim serwerze? Mam zewnętrzne ip i stawiam serwer www na krasnalu (nie mówcie mi że to stary badziew bo to już wiem...) chciał bym zrobić tak by po wpisaniu http://mójadres.pl pojawiła się moja strona (oczywiście bez kupowania domeny na np home.pl czy nazwa.pl) Mógł by mi ktoś z tym pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Bez kupowania domeny to sobie możesz pomarzyć. Przecież musisz być jakoś wpisany do DNS-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 chciał bym zrobić tak by po wpisaniu http://mójadres.pl pojawiła się moja strona (oczywiście bez kupowania domeny na np home.pl czy nazwa.pl) Użyj do tego pliku hosts: Windows XP/VISTA = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC Win 98/ME = C:\WINDOWS Dopisujesz potem do pliku: <adres ip serwera ze stroną> mojadres.pl Volia! Wpiszesz ten adres i jesteś na swojej stronie! Teraz to samo zrób na serwerach DNS, ale jak nie masz pojęcia o Unixach, hackingu i programie bind, niestety będziesz musiał wykupić domenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 dobra dzięki za odpowiedzi... Ten bind rozprowadzi adresy z DSN tylko do sieci lokalnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi