Sylwester Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wiem że jest dużo tematów o tym ale mi jakoś nie działa. Otóż mam ludzika. (tego co w sygniaturze) i yoyo xD.yoyo które atakuje w lewo i prawo. I chce że jak jestem odwrócony,ide,lub skacze w lewo to jak nacisne spacje to yoyo atakuje w lewo. ,oczywiście to samo w prawo. prubowałem i prubowałem ale cały czas atakuje tylko w prawo. prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 zrób sprite z zuczanym jojem i event space change sprite lewo jojo EDIT:to gupi pomysł (moze zadziała) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Może dokładnie? bo dopiero zaczynam i za wiele jeszcze nie umie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walter_p Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Spróbuj zrobic tak. stwórz zmienną dla ludzika dla skretu w lewo zmienna przyjmuje 0, w prawo 1. i teraz pod spacją if (ludzik.zm=0) instance_create(x,y,yoyo); else instance_create(x2,y2,yoyo); x,x2 y,y2 ustaw sobie odpowiedno najlepiej użyj relativ powinno dziłac, ale głowy nie dam tez jestem początkujący :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 jak się ustawia takie zmienne?mowie wam ze dopiero zaczynam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 w evencie lewego klawisza dajesz zmienna = 0; a w prawym zmienna = 1; EDIT: To jest łatwe do zrobienie tylko nie wiem jak zrobiłeś to yoyo którym atakuje, najlepiej jakbyś to zuploadował to ktoś Ci to zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dobra już sam sobie poradziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi