Mateki Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Nie znam skryptu na to ze jak wyjdzie na jakąś odległość od bohatera (lub z vieva - jak można to prosze o viev) to tworzy się object ten obok bohatera Na odległość jest: if distance_to_object(obj_bohater) < odległość { } ( a dalej ????) EDIT: Nie sora pomyliło mi się. nie na odległósć tylko na vieva. Wiec podawajcie scrypty na wyjście z vieva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a w po { twój skrypt i kończysz go } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 wiem ale wychodzi mi błąd w numbers of arguments. wiec podaj scrypt na niszczenie postaci jeżeli wyjdzie z vieva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Nie lepiej zrobić niewidzialny obiekt na granicach viewa?i bedzi wygladać ze jak wyjdzie to go zdetronizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 dla rooma dobry pomysł ale dla viev? jeśli nie rozumiem to wytłumacz EDIT:dobra raczej nie ma takiego skryptu wiec prosze o podanie ze player2 pojawia sie obok plajer1 po nacisnieciu spacj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 if keyboard_check_pressed(vk_space) { instance_create(x-10,y,gracz2); //zalezy co rozumiesz pod pojeciem "obok", pooperuj troszke z x-ami i y-ami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi