Dangon Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wszystkich nurtuje pytanie, jak zrobic dobra gre. Ostatnio nawet powstaly tematy gdzie starszyzna mialaby zdradzic ten naprawde pozadany sposob. Ja pozwole sobie opowiedziec krotko w czym tkwi sekret stworzenia wszechmocnej, boskiej, superowej, ekstra, mega, wypasionej gry. Otoz to, trzeba: 1. Wlaczyc game makera i painta lub photoshopa jak wolisz. 2. Narysowac wszystkie potrzebne sprity. 3. Wszystkie sprity zaladowac do game makera i zrobic z nich objekty. 4. Do kazdego objektu wpisac odpowiedni kod. 5. Stworzyc potrzebne roomy. 6. Zapisac. 7. Sciagnac lub nagrac potrzebne dzwieki i muzyki. 8. Dodaj je do kodow. 9. Zapisac. 10. Zapisac gre z rozszerzeniem *.exe, wstawic na forum i cieszyc sie nia z innymi graczami :) Najlepszy sposob na zrobienie gry :) Thank you and good bye... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Cieszy mnie, że masz wielkie poczucie humoru, ale wydaje mi się, że ten temat jest niepotrzebny :] Borek ma moda! Borek ma moda! =P I zgadzam się oczywiście. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi