Jedi_Master2 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mam taką propozycję: otóż na gmc jest dużo przykładów, ale żadnego fajnego silnika! Mój pomysł jest taki, żeby wszyscy użytkownicy GMC bez wyjątków napisali dobry silnik 3d, z którego korzystałoby wiele osób! Każdy dodałby coś od siebie, nawet najmniejszy szcegół. Wszystko będzie docenione! Mój początek znajdziecie tutaj Zamieszczajcie w tym temacie wszystkie nowe elementy (linki). Miłego dorabiania (bądź przerabiania)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja nie mam zamiaru bawić się w GM7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 To zara wrzucę plik w GM6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Robienie silnika 3D w GM jest nieopłacalne, bo ten program jest za mało wydajny xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ale to by było coś dla newbiesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 czyli nie przydatne xD pozatym dlaczego mamy robic dla ciebie silnik? Nioch nioch nioch xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 to miałobybyć dla wszystkich, ale skoro nie... sam zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 a twoje "3d vision"? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Silnik 3D dla newbie... Przecież jak ktoś nie umie zrobić pacmana, to zrobi strzelankę 3D :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rryk Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hmm newbie zrobi po prostu poprosi o przykład potem zmieni sprite i gotowe powie że sam to robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hmm newbie zrobi po prostu poprosi o przykład potem zmieni sprite i gotowe powie że sam to robił Nooo, w końcu sam sprite'a podmienił. Szczytem chamstwa byłoby to żeby mu matka za niego podmieniła. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja powiem że nie da się napisać uniwersalnego silnika do wszystkiego. :P Zawsze korzystając z funkcji GMa i zamieniając je na jakieś własne ograniczamy sobie pole do popisu (zakładając że później tylko te funkcje zostaną użyte). Więc po co pisać sztywnego "emulatora" dla dość elastycznego języka. I nie mogę się do końca zgodzić z tym że GM3D jest niewydajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi