Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Mam gierke do zrobienia, kożystam z kloców i mam problem z umieraniem przeciwnika. Mam sprite z przeciwnikiem który sie kuli (trzyma za brzóch). Jest seria ciosów .... albo sami zobaczcie... :blink: eeee a tak jak się robi uploadera własnego :unsure: EDIT: To to http://www.gmclan.org/up1818_4_To_to.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Szczeże to co do uploadera to już sam nie pamientam, alem myślę, że spox dasz sam rade... Co do gry to dajesz kod w step: if health<=0 {instance_destroy()}; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 eeee a tak jak się robi uploadera własnego :unsure: Wchodzisz do uploader i tam u góry jest załóż swój folder czy jakoś tak i tyle. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Mam gierke do zrobienia, kożystam z kloców i mam problem z umieraniem przeciwnika. Mam sprite z przeciwnikiem który sie kuli (trzyma za brzóch). Jest seria ciosów .... albo sami zobaczcie... Chętnie byśmy zobaczyli, tylko jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Przesz mówił, że nie umie upoladować... @Mateki: Zakładasz se folder w Uploaderze, nazywasz, później szukasz go na liście, klikasz, dajesz przelądaj, wybierasz plik z kompa, "OK", pojawia ci się nowy pliczek na liście, klikasz prawym myszki na niego, "Kopiuj skrót" i dajesz tutaj xD Uwaga ! - nie działa ze zdjęciami ! (np. w sygnie albo co - wtedy musisz otworzyć w oknie ten element a później dopiero skopiować adres z przeglądarki...) @El numerek: O Boshe ale gupoty gadash :P Przecie health jest zmienną ogólną globalną wewnętrzną, a każdy przeciwnik ma swój health xD Trza zrobić self.hlt w przeciwniku...: Create: hlt = <ilość hp> Step: if self.hp <= 0 { instance_destroy(); } I poszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 @Szpyra: Mówił, że robi na klockach, więc jeżeli miał health bar czy jakieś swe życie to powinien mieć raczej "health", a nie "zycie" czy znów "hp". Ewentualnie wrogowie mieli by hp i zycia, ja tak robie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dobra, dzięki tylko gdzie jest dokładnie ten przycisk ............... :thumbsup: Sora za kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jak to ładnie kiedyś ujął Dawidsu: "w GMie nawet deszcz może być suchy" jeśli nie zaprogramujesz mu mokrości. Nie ma znaczeniu, że postać ma 0 żyć. Musisz dopiero zakodować, żeby w takiej sytuacji umierała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dobra, dzięki tylko gdzie jest dokładnie ten przycisk ............... :thumbsup: Sora za kłopot Ale który przycisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 @el num: Ale niezależnie czy na klockach czy nie, zmienna health pozostanie zawsze tą (...) globalną (...), więc nie ma znaczenia, czy to się tyczy self czy all, bo i tak definiuje się ją dla wszystkich obiektów... Nie może być self. Po prostu takie jest prawo GM-ma. Nie ja je wymyśliłem. Sry. :P I który przycisk oO ?? Jakiś w tym uploaderze ? xD Czy z hp i health...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 miki77: Ale który przycisk? lolek: Wchodzisz do uploader i tam u góry jest załóż swój folder czy jakoś tak i tyle. Jak w Uploaderze zrobić folder ;) Przeczytaj wyżej :rolleyes: ---------------------------------------- POWINIEN BYĆ ODDZIELNY TEMAT O ,,UpLoaderze'' EDIT: Nie umiem tego zrobić co wy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Przecież było już tysiące razy tłumaczone o zakładaniu folderu. Tak trudno przejrzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 @Mateki: Bo zapominasz dodać końcowych tagów zamykających xD np. [/size], [/b], [/font]... :P A przecież to prosta sprawa założyć swój folder w Uploaderze... Tam jest taki przycisk na samej górze listy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=3767 Ludzie... dajcie spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 :( Sora ale proszę o dokładniejsze opisanie tego przycisku ja mam tak : X-przycisk Fastbar X X X X SG Uploader GM dok Uploader Uploadować pliki możesz tylko do swojego spersonalizowanego katalogu X- chyba tu powinno być Bo umnie nie ma Nazwa Liczba plików Rozmiar Elvis 136 10 MB Jaklub 130 13 MB Micanser 125 68 MB Tymon 118 1 MB Matthew_Kane 92 49 MB bigshark 85 0 MB LionX 56 18MB Marek Siemaszko 51 10 MB Jeśli go poprostu nie zauważyłem to jestem nie tego :crying: :boxed: :unsure: :blink: :( :unsure: EDIT: Ooo!!! Spacja nie wyszła :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Na samym dole jest twoj folder juz stworzony. Znajdz go, wejdz do nieg i wuola (czy jak to tam sie pisze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Aleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol2: Bóg ci zapłać :D Wielkie, Wielki THXxxxxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!!!!! :thumbsup: Ja juz z tydzień kombinuje przy tum Uploaderze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :] :boxed: Eeeeeeee :blink: To znaczy.............. jak.............. skąd......... ty zrobileś ????.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 O ja... Ale spam... :P Normalnie, po prostu było mówione, żebyś znalazł swój folder na liście :D Ja pamiętalem, że kiedyś trza było tworzyć nowy od początku... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 UpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUpUp do góry tam jest przykład sprawdzie plsssss co jest......... grafika troche nie tego Ochłoń, Mateki, bo warna dostaniesz. ;] Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 U mnie archiwum jest uszkodzone i nie mogę tego zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jeszcze jedno. Mam prośbę, czy możecie przerobić mi przykład bo nie umiem sam tego naprawić :bye1: bye EDIT:Przepraszam Już działa. lolek: to nie błąd sry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Usuń plik ze swojego Uploadera- (Po prawej stronie od nazwy pliku, znajduje się iks "X" :P) i wgraj go jeszcze raz. Archiwum jest uszkodzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Heh, u mnie w fire foxie tego X nie ma jest tylko w IE, dlatego zawsze musze przez ten syf mało bezpieczny program włączać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi