Kofel Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam. Dziś jakoś natchneło mnie na GM, więc wylogowałem się z Linuxa ( pozdro dla fanów xD), włączyłem GM, i zaczełem bazgrolić. Wyskubałem, skrypt który potrafi rysować tekst tak jak w Quake 3. Możemy użyć takiego przykładu: draw_ctext(10,10,"To jest ^1 przykladowy ^2 tekst ^3 z ^1 ladnym ^a rysowaniem^1!"); Skrypt robiłem od tak sobie i nie wiem jak będzie z stabilnością itp. Możemy narazie użyc następujących kolorów: ^1 - Czerwony ^2 - Biały ^3 - Zielony UPDATE: ^a - żółty Dziękuje za uwagę! :sp_ike: Aha, żeby nie było skrypt robiłem sam z pomocą helpa. LINK Pozdrawiam, Iv!n. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 bylo Pieter robil cos takiego tylko lepsze ;) ale gratulejszons xD @down: prawda ale z konsola jest jeszce lepiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Hmmm... ale mi się zdaje, że on to robił zintegrowane w swoją Konsole! A propo dlaczego lepsze? hehe Ale ja robie dla tych co chcą, żeby było bez. :D Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 twój system działa prawie na tej samej zasadzie co mój tyle że mój korzysta z while a nie for :P No miałem swój zastosować w własnej grze więc jeżeli to zobaczycie np. w moim Annihilation to nie myślcie że skorzystałem z przykładu iv!na Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 twój system działa prawie na tej samej zasadzie co mój tyle że mój korzysta z while a nie for :P No miałem swój zastosować w własnej grze więc jeżeli to zobaczycie np. w moim Annihilation to nie myślcie że skorzystałem z przykładu iv!na No może i :lol2:. Ale coś nie ma komentarzy :blink: czy działa dobrze czy jakiś bug o0. Odblokuj mnie na GG :lol: Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi