Matthew Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Nie wiem czy to bug, czy błąd, czy ma tak być, ale: 1. Włącz byle jaki film 2. Zapauzuj go 3. Wciśnij PrintScreen 4. Wklej do painta 5. Przewijaj paskami lub puść film i oglądaj painta Czy u was też tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 u mnie też tak jest. WOW. ale tylko jak film jest odpalony. EDIT jak zapisałem (plik to nic nie było <czarne tło) a jak włączam jakiś film a potem plik to w paincie leci ten film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 To normalne w Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 To wdg.mnie "Efekt" karty graficznej bo karta ma oddzielne ustawienia do filmów a o reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 to jest normalne -_- zawsze tak było. Ale wy spostrzegawczy jestescie ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No, widzicie jakie Windows ma fajne efekty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A trudno zainstalować sobie choćby PowerDVD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 To nie jest błąd programu do odtwarzania filmów ale Windowsowskiego painta i braków w kodzie rejetru kompatybilności, as i sif', co jednak obraca się we właściwą stronę i nie powoduje większych problemów a nawet jest przyjazne dla środowiska... (Błąd i Wondows® ? Qrcze, przecież te rzeczy się nie łączą ! Tfu, chyba przejęzyczyłem się :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No albo powerpointa, jest tam tak samo :F i wordzie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Nawet w notatniku :F Albo najlepiej: na pulpicie :D Wklejasz jako wycinek, odpalasz, i ci na pulpie odtwarza film xD Jak ktoś się tym interesuje to wie jak np. zrobić interaktywny zdalny pulpit :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ehh... Bo to nie jest żaden błąd. Windows korzysta z dwóch warstw graficznych, jedna (A) jest dla wszystkiego - okien i ich treści, druga (B ) do multimedialnego obrazu - w tym filmów. Dlatego jest takie rozdzielenie, bo chyba chodzi o sprzętową kompresję filmów, ale nie jestem pewien i mogę pleść głupoty. Warstwa B jest renderowana "pod" warstwą A i żeby widzieć film, w warstwie A musi być "dziura" - piksele z kanałem alpha o wartości 0 czy jak to tam zrobili. no i systemowym print screen'em kopiuje się stan warstwy A włącznie z kanałem alpha wszystkich pikseli warstwy nie resetując ich wartości. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ehh... Bo to nie jest żaden błąd. Windows korzysta z dwóch warstw graficznych, jedna (A) jest dla wszystkiego - okien i ich treści, druga (B ) do multimedialnego obrazu - w tym filmów. Dlatego jest takie rozdzielenie, bo chyba chodzi o sprzętową kompresję filmów, ale nie jestem pewien i mogę pleść głupoty. Warstwa B jest renderowana "pod" warstwą A i żeby widzieć film, w warstwie A musi być "dziura" - piksele z kanałem alpha o wartości 0 czy jak to tam zrobili. no i systemowym print screen'em kopiuje się stan warstwy A włącznie z kanałem alpha wszystkich pikseli warstwy nie resetując ich wartości. Też tak myślałem, ale nie wiedziałem o warstwach. A kanał alpha nie może być 0, bo tam jest trochę jaśniejszy odcień. PS. W linuxie też tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Nie ma ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Zmieniam na linuxa :DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 :( Mi nie działa Puściłem film Zapałzowałęm Wcisłem Printe Skren Wkleiłem do painta Póściłęm film I patrze na painta I nic Nie działą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Te "czarne tło" ma wartość RGB 16 0 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 No co ty, nie zgadłbym xD A tak właściwie to Windows® XP dzieli się na trzy warstwy... Ale o tym może później trochę opowiem ;ppp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A czemu mi nie dziala?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A czemu mi nie dziala?? Przeczytaj wcześniejsze posty, a nie tylko pierwszy i będziesz wiedzieć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Musisz pamiętać, żeby okno z filmem było dokładnie pod oknem aktywnego Painta... Aha i jeszcze jedno: to działa tylko z MS Paintem a nie z Paintem 5.x :P Tam jest trochę różnica w kodzie (nie to, że MS Paint powinien być lepszy i nie mieć tego 'błędu' (chociaż ma :D), ale Painty 5.x są tak słabe, że z tej słabości nie mają tej 'funkcji' xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi