Matthew Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jak to się robi? Bo gdy puszczam film, wciskam PrintScreen to zamiast obrazu jest ciemnica... Jak mam zrobić screena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ściągnij se z neta Fraps' :thumbsup: a, to bardzo dobry zrzucacz :thumbsup: FRAPS! Zapomniałem dodać, że możesz też nagrywać "film z filmu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Lol, zapomnieliście o wspanialym, Windo-darmowym, komercyjnym legalnym programiku od naszej cudownej firmy Microsoft®© jakim jest Movie Maker ! To na prawdę niesamowity programik, w którym możecie praktycznie zrobić prawie dosłownie wszystko ! Z robieniem screenshot'ów z filmików także :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Lol, zapomnieliście o wspanialym, Windo-darmowym, komercyjnym legalnym programiku od naszej cudownej firmy Microsoft®© jakim jest Movie Maker Yeah! Movie Maker rox! Według mnie jest to jeden z najlepszych programów tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No nareszcie ktoś, kto popiera MS©® i Movie Maker'a ! Brawa dla tego Pana, cześć mu i chwała i pokłony składać ! Yeah ! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jemu chodziło o przechwycenie klatki z filmu do pliku z grafiką. Najlepiej zaopatrz się w specjalny program do screenshotów (np. Corel Capture), albo skorzystaj z opcji zrzucenia klatki z odtwarzaczy, taka opcja jest chyba w Media Player Classic i VLC Media Player. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ale Movie Maker zapisuje przechwycone klatki w formie grafy... oO :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Co do Movie Makera to ma jedną wadę, a mianowicie: Mam aparat cyfrowy, który robi filmy w Quick Time'ie i nie mogę sobie, np. 3 takich krótkich filmków w całość złożyć, bo nie odtwarza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Hyper Cam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 @<numerki a później "el", z takim jakimś typem w avatarze, bodajże z Prince of Persia :3>: Aparat cyfrowy nie może zapisać filmu w Quick Time'ie oO, chyba że masz taki wypasiony xD On po prostu zapisuje to do *.mov albo *.3gp albo *.qtm, a tych formatów nie może Movie Maker odtworzyć... Skombinuj se jakiś konwerter i przekonwertuj te pliki no i masz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Kiedy ja nawet na Aparacie mam nakleje z logiem "QT". @<Taki jeden smok z gry platformowej na PSX, w którą zagrywałem się będąc mały> Co tak chwalisz te Microsofty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 @<taki koleś co beszta gry o smokach które roxują (a ja tak przypadkowo se taką nazwę wziąłem), z numerkami i "el" w nazwie i tym cwelusiem w avatarze... =3>: Bo mnie wychowali na Microsoft®© i wiesz - nawyki i przyzwyczajenia z dzieciństwa xD I se czasem płaczę cicho i szlocham jak ktoś tu mi MS®© obraża... ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Aparaty mają obsługę *.mov, ale zapisywane są one w kompresji JPEG, co oznacza, że jedna klatka = jeden plik jpg, połączone w jeden plik *.mov. Normalne pliki *.mov wykorzystują kompresję Sorenson Video, która jest naprawdę dobrą kompresją i wydajną ;p . Pliki *.mov możesz obrobić na 100% w Adobe Premiere i na 99% w VirtualDub (bądź jakiejś z jego modyfikacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Też jestem za Microsoftem, ale bez przesady, PS: Spyro (jako gra, żebyś se nie myślał) akurat mi się podobał, a w drugiej części miałem 100% :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Łał, ja nigdy do 90% nie doszedłem... oO Ale z ciebie numerek xD Aha Marmot, żebyś się nie gniewał, to możemy przenieść ten spam na shoutboxa :3 Hehe, :D taki joke... Chociaż kto wie... A ja nic nie mówię ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi