cyberdog Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Nie widziałem takich tematów więc piszę własny. Pytanie brzmi: JAK ZROBIĆ SLOTY? No... na przykład trzy. Sloty - dla nie połapanych: Jak klikam na F5 to wyświetla się okno z trzema slotami i wybieram ten który mi się podoba i na nim zapisuje. A a F6 to samo tylko że załadować tego slota. Please! Help me! Love from. Warn za złamanie 9. punktu regulaminu. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puziqqq Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ale chcesz żeby zapisywało do pliku *.sav czy *.ini ? bo to wielka różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ale nie łatwiej na domyślne F5 i F6...? xP @up: Jak do sav to raczej nie pójdzie, chyba że zdefiniujesz domyślne odczytywanie save'ów z trzech plików o różnej nazwie, które wcześniej ztworzysz... Podobnie w ini, ale tutaj sam możesz definiować zawartość tych plików :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Może być F5 i F6. Ale wtedy będzie jeden save. A ja (podobnie jak gracze) chce trzy! I obojętnie czy .sav* czy .ini*. Byleby można było to normalnie wczytać klikając LPM. Może być też tak: Gracz klika "SAVE GAME". Wyświetla się pole tekstowe. Gracz wpisuje tam cokolwiek. To co gracz tam wpisał-to hasło. Potem klika "LOAD GAME" i w oknie tekstowym (które się pojawi) wpisuje tamte hasło i jak komputer/gra je rozpozna-VOILA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 To np. do F1 F2 F3 F4 F5 F6 dodaj możliwość saveu i masz trzy sloty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Nie prościej zrobić okienko komunikatu z wyborem slotów [1,2,3] do ladowania i zapisywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 przecierz mozesz zrobic ze jak nacisniesz f5 to ci wyskakuja trzy objekty i kazdy zapisuje na innym savie ;p @cyberpjes: napisales w sygnaturce ze istnieje opcja EDIT. Po co przeciez sam jej nie uzywasz :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zrobiłem ci przykład slotów :P http://www.gmclan.org/up682_11_sloty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi