miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Właśnie pobrałem PHP Fusion i w readme pisze, że mam wstawić jakies CHMODY 777. Mam pytanie: Co to jest i gdzie to wstawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Chmod to prawa dostępu skryptu do danego katalogu. Z reguły ustawia się poprzez klienta FTP w taki sposób: Prawy klik na folder->Ustawienia/Dostępność/CHMOD/Atrybuty pliku (Lub jak to się nazywa) i zaznaczasz w 3 grupach prawa na zapis i odczyt, lub w odpowiednim polu wpisujesz 777. To na tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 w Total Commander nie działa! (z tego co wiem xd) Lepiej używaj programu FileZilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Jasne Supavader. Jasne. xD Pisz w lini poleceń chmod 777 wybrany.plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 No ale lepiej jednak użyć Filezilla. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Lepiej używaj programu FileZilla A jak się robi w tym FileZilla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A jak się robi w tym FileZilla? Chmod to prawa dostępu skryptu do danego katalogu. Z reguły ustawia się poprzez klienta FTP w taki sposób: Prawy klik na folder->Ustawienia/Dostępność/CHMOD/Atrybuty pliku (Lub jak to się nazywa) i zaznaczasz w 3 grupach prawa na zapis i odczyt, lub w odpowiednim polu wpisujesz 777. To na tyle :) Dokładnie to tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A czy tak samo robi się w Total Commanderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 W TC zaznaczasz plik(i) i klikasz Pliki -> Zmień atrybuty. Tam wpisujesz chmod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Mam kolejny problem. Gdy już poustawiałem te chmody to musze wpisac cos w tych oknach: Host: Nazwa usera bazy: Hasło do bazy: Nazwa bazy: Prefix tabel: fusion_ Co mam wpisać w tych oknach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Mam kolejny problem. Gdy już poustawiałem te chmody to musze wpisac cos w tych oknach: Host: Nazwa usera bazy: Hasło do bazy: Nazwa bazy: Prefix tabel: fusion_ Co mam wpisać w tych oknach? Dane do bazy MySQl -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Skąd mam wziąśc te dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Skąd mam wziąśc te dane? Z miejsca w którym założyłeś bazę MySQL. Niech zgadnę - stawiasz php fusion na yoyo.pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Tak. A więc, w panelu admina masz opcję do postawienia bazy i wszystkie dane do niej. Tak offtopicowo dodam, że PHP Fusion suksi. Na twoim miejscu użyłbym np. Drupala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A co wpisac w tym Prefix tabel: fusion_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A co wpisac w tym Prefix tabel: fusion_ To jest prefix do tabelek. Zostaw tak jak jest. I przeczytaj to http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=20895 zanim zadasz kolejne pytanie, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Przejrzałem ten temat, który mi podałeś Black, ale okazało się że jako Host: nie pasuje localhost. Skąd mam wziąść nazwe tego Hosta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Przejrzałem ten temat, który mi podałeś Black, ale okazało się że jako Host: nie pasuje localhost. Skąd mam wziąść nazwe tego Hosta? Z panelu administracyjnego na yoyo.pl. Wchodzisz w edycję bazy danych, czy jakoś tak i tam masz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi