piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Mam pewien problem, mam neostrade 512 i mam wewnętrzne IP, chciałbym mieć zewnętrzne, ponieważ bym wtedy mógł tworzyć serwery gier np.SA-MP.Mam nadzieje, że jest to możliwe oprócz załatwienia tego z administratorem mojej sieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 skoro masz neo to i masz zewn ip :P EDIT: właściwie to nie wiem co się dzieje ;/ nie mogę się połączyć z dwoma ziomkami co mają neo i podobno mają zewn ip ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Raczej nie możesz zmienić z wewnętrznego na zewnętrzne... Ale możesz tworzyć serwery jakiś program jest chyba do tego. Poszukaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Moge przez Hamachi ale będe miał tak jakby prywatny serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Jeśli IP jest dynamiczne, to nie może być zewnętrzne. Pozostaje ci no-ip.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ten no-ip jednak nic nie daje.Próbowałem. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 A dynamiczne IP to czasem nie jest zewnętrzne, tylko zmienne :P ? Bo wewnętrzne chyba nie jest dynamiczne :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 To dziwne... Mój kumpel robił serwer do Tibii, też miał neo i no-ip mu pomogło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 To może, ja chce zrobić serwer na SA-MP.A na innych forach pisal,i że nie można na wewnętrznym IP robić żadnego serwera gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 No-ip to tylko robi adres do komputera, coś na wzór domen, dla tych co mają zmienne ip. @piotrex: Może masz zablokowane porty w firewallu, livebox, lub inny router? Bo skoro masz neo, to powinieneś mieć zewnętrzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Nie wiem co to jest router, a livebox to wiem, że dotyczy neo, a konktretniej to co musze zrobić, żeby odblokować te porty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Jeśli IP jest dynamiczne, to nie może być zewnętrzne. Pozostaje ci no-ip.com Jasne i co jeszcze? Dynamiczne ip oznacza, że zmienia się co jakiś czas, ale zawsze musi być tym zewnętrznym lub wewnętrznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ale ja się nie pytałem czy wiesz, tylko pytałem się czy masz firewall, livebox lub router (poniekąd, livebox to też router). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Lol, jeśli masz czystą NEO to na pewno masz ZEW ip. Nie ma tak że masz wew ip w neo. Jeśli natomiast nie masz to na bank masz łącze dzielone! Pozdro, iv!n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Teraz prosiłbym o odpowiedź czy da sie coś zrobić żebym miał zewnętrzne IP?Mam nadzieje, że coś sie da jednak zrobić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Wreszcie mi się udało i no-ip mi pomogło ;] chcecie to wbijajcie na mojego otsa tibia 7.92 xD banan-ot.no-ip.org :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Jasne i co jeszcze? Dynamiczne ip oznacza, że zmienia się co jakiś czas, ale zawsze musi być tym zewnętrznym lub wewnętrznym. Dobra, spokojnie, mój błąd. @piotrex: http://www.neostrada.info.pl/viewtopic.php...asc&start=0 - przeczytaj to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Tylko ja nie mam liveboxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 To dziwne... Mój kumpel robił serwer do Tibii, też miał neo i no-ip mu pomogło! Apropo serwerów na tibi jak je można założyć bo kiedyś szukałem plików serwerowych ale ich nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Mi No-IP nic nie daje nadal mi sie IP zmienia, nie da się zrobić, żeby IP sie nie zmieniał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Poszukaj na tej stronie: www.ots.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Piotrex, nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Masz firewalla lub routera? Jak nie wiesz co to jest to sobie zobacz na Wikipedii, ale odpowiedz, bo może odpowiedź na to pytanie twoje jest bardzo banalna :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Co to jest ten OTS?Czy to moze mi pomóc?Ale jak widze tytuł strony World of Tibia to wątpie. EDIT: Firewalla to ma się chyba systemowego.A router to na wikipedii pewnie będzie tyle tego...ale raczej nie mam, albo napewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Przepraszam za double-posta ale proszę o odpowiedź jak sie odblokowuje porty firewalla ? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 No to odinstaluj albo przeinstaluj firewalla, jak chcesz xD (tak wiem, znów coś palnołem xD) Chłeps, istnieje ogólne twierdzenie, że no-ip to są noobowe servery (zaznaczam: OGÓLNE - nikogo nie chcę obrażać :P) ale róbta jak chceta, chociaż niezawodność no-ip.com sprawdza się tylko na OTS-ach... Może stąd to twierdzenie :D OTS to znaczy "Open Tibia Server", czyli otwarty server Tibii, czasem dedykowany, a głównie to taki, na którym umieszczasz własną mapkę, potwory, itemy, zwiększasz ilość dostawanego expa, itp, wszystko po to, aby ludzie grali na nim z chęcią :P Co do routera... To jak to, nie wiesz czy masz czy nie ??!! Toż to najprostsze co może być, nie można go mieć nie wiedząc o tym ! Masz modem ? To wiesz co to jest. Router to jest takie coś, co przekazuje sygnał internetowy dalej, taki jakby przedłużacz albo rozdzielnik dla sieci, wygląda podobnie jak modem, ale czasem też ma antenkę jeśli jest bezprzewodowy i zazwyczaj sporo kabli z tyłu - jeden do modemu, jeden do sieci, jeden do kompa, drugi do kompa itd... Chyba wiesz już o co chodzi... xD Aha, i co, jednak trza se było Viste mieć, żeby nie mieć problemów z firewallami i osłonami sieciowymi... Bo w tym akurat jest niezła, przynajmniej w ich konfiguracji (bo o skuteczność to różne plotki chodzą, ja nie mam nic do Visty, ani nie narzekam... -.-) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Może trzeba odblokować te porty firewalla.Mam modem.Chyba musze sie z tym pogodzić, że nie będe miał zewnętrznego IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A jakiego masz firewalla? Tego co się wgrywa z Service Pack 2, czy jakiegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 DC... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Niestety Service Pack 2 nie chce mi sie wgrać.To raczej będe miał innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 A powiesz jakiego? Jasnowidzami nie jesteśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi