TazZ Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witam. Mam pytanie jak (i czy wogóle) da sie zrobić że po naciśnięciu pewnego buttona liczba w caption sie zmienia np. o +10 ? :boxed: Przydało by mi sie coś takiego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Dać się napewno da, ale nie powiem sam bo dopiero dziś sobie komplikatorka zainstalowałem Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 spróbuj do caption podpiąć zmienną w której będzie przechowywana wyświetlana liczba. po naciśnięciu guzika zmienna + 10, a caption idzie razem z tym i wyświetla na bieżąco ;) kombinuj, ja kodu nie powiem, bo się na delphi nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 var i: integer; begin i = strtoint(button1.caption); button1.caption = inttostr(i+10); end; chyba wiesz jak to zainpretować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TazZ Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 yyy... coś wymyśle, dzięki wszystkim ! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi