gamemaker1993 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Wyskakuje mi taki błąd: error in code at line 2: if global.weapon=0 at position 12: Unknown variable weapon A taki mam napisany kod: draw_sprite(player,direction/6,x,y) // Draws own sprite with the correct subimage if global.weapon=0 draw_sprite(spr_handgun,direction/6,x,y) // If global.weapon is 0, draw the handgun at position with correct subimage if global.weapon=1 draw_sprite(spr_machinegun,direction/6,x,y) // If global.weapon is 1 draw the machinegun at position with correct subimage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Unknown variable weapon Nie ma zmiennej weapon.Zdefiniuj ją w Create obiektu: global.weapon=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 w create obiektu mam takie coś: instance_create(0,0,obj_handgun) // Creates the weapon object friction=0.1 // Sets the friction show_info() co mam dopisać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 To co napisał Wisznu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi