Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 chce zeby po zjedzeniu wszystkich jablek z planszy :P pojawilo sie przejscie na nastepny poziom gry. i zeby kamera szla caly czas za bohaterem wiecie o co chodzi?? Prosze o szybka odpowiedz... bede jeszcze pisac :D Z góry thx. Popatrz na 9. punkt regulaminu. Warn. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Co do tego znikania jabłek, to wsadź event kolizji z jabłkiem bohaterowi i daj tam klocek Destroy Instance i zaznacz u góry Other. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 a do sprawdzenia czy w roomie nie ma juz jakiegos obietku uzywaj funkcji instance_exist(objekt); lub if (instance_number(objekt)<1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A mozesz mi powiedziec gdzie i jak to mam zrobic :P ja dopiero zaczynam przygody z Game Makerem... gdzie mam wpisac to if costam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Masz tam klocek Execute piece of code w zakładce control i tam go wsadź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ale do jakiego Objektu mam to wpisac do jablka czy do bohatera?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Co do przesuwania się kamery za bohaterem to wchodzisz w room i wchodzisz tam to zakładki Views. Zaznaczasz Enable the use of Views i Visible when room starts i w ramce "objects folowing wybierasz obiect za którym ma chodzić kamera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Kurde ja nie wiem czy ja slepy czy cos nie widze w room zakladki views :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 TERAZ już wiesz? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 U mnie to tak nie wyglada :/ u mnie jest tylko OBJECTS SETTINGS BACKGOUND i tyle zadnego views nie ma ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Włącz tryb Advanced Mode w File Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 a nikt nie wie co trzeba zrobic z przejsciem na nastepny poziom?? plis odpiszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Pablo przecież napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A co trzeba zrobic zeby jak kamera codzil za bohaterem caly czas na srodku?? wiecie o co chodzi zeby bylo widac bohatera caly czas w srodku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Wystarczy ,że ustawisz aby kamera podążała za bohaterem w views room-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Chodzi mu raczej o ten jasny ciasny błąd, że trzeba za każdym razem chodzić na koniec ekranu, żeby zobaczyć co jest dalej (co na maksa wquuuuuurzaaa ! xP). Jak tak, to ustawiasz to w zakładce view - border na pół viewa z x i y ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi