Shinji Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam, Mam pewien problem, otóż: Moja postać prowadzona przez gracza składa się z dwóch objektów: "spodnie" i "gracz". Obiekt "spodnie" jest kolorowany a zarazem połączony z "graczem" za pomocą: else if (global.kierunek=='right') {draw_sprite_ext(sp_spodnie_prawa,0,gracz.x,gracz.y,1,1,0,global.color3,1);} Niestety ponieważ postać jest animowana napotkałem problem, że "gracz" animował się, a spodnie nie... zmieniłem kod na else if (global.kierunek=='right') {draw_sprite_ext(sp_spodnie_prawa,gracz.image_single,gracz.x,gracz.y,1,1,0,global.color3,1);} Niestety to nie działa, o ile wogóle powinno. Mam nadzieje, że coś mi doradzicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 A nie lepiej byłoby te dwa obiekty połączyć w Pohtoshopie albo w edytorze GM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 No bardzo orginalne rozwiązanie, ale napisałem przecież, że obiekt "spodnie" dzieki tej funkcji zmienia dodatkowo kolor na wybrany przez gracza, wiec nie moge sobie tak go połaczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 To zrób tak jak ja pisałem tylko, że zrób kilka postaci i każdą z innym kolorem spodni. Wtedy mógłbyś zrobić wybieranie postaci za pomocą strzałek lub myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Ja szukam rozwiazania na moj problem, a nie alternatywego rozwiązania. Pozatym teraz można go pokolorować na tysiace odcieni. Pozatym twoja metodą to tylko zwiększe gre o dodatkową grafike, nie potrzebnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Nikt nie umie tego rozwiązać, a może nie chce... może to nadaje się do problemów aż tak zaawansowanych, może to nie ten dział ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 daj swoja gierke to ci zrobie albo ktos inny zrobi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Heh trudno to nazwać gra, bo narazie pracuje na podstawami, przy okazji sie ucząc =p jak narazie sam zobaczysz, że dużo grafik animacji jeszcze brakuje, narazie jest tylko w sumie lewa i prawa przyczym tak naprawde nie do końca bo zukam rozwiazania mojego problemu... Mam nadzieje ze sie nikt nie pogubi bo przyznaje sie troche chaotycznie to zrobiłem =p <Enter> pozwala przejsc do next room <Spacja> losowe kolory http://www.twzs.yoyo.pl/nadtympracjuje.gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 marcinzzz95@ mam nadzieje, że Twoje zapewnienie, nie pojdzie na marne =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi