Shinji Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Witam, powie mi ktoś jak z do przykładu: https://gmclan.org/index.php?plik=64 dodać animacje ruchu w 4 kierunkowa? Ponieważ przerobiłem już ów przykład, żeby dało się tylko chodzić w 4kierunki, ale nie umiem sobie poradzić z zmianą animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Sprawdzasz warunek który sprawdzi w którą stronę idzie i ustawiasz tylko sprite_index na odpowiedniego sprita. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 dkladniej jak idziesz np w lewo to w evencie keyboard left { sprite_index=animacja_lewo image_speed=0.5 } i robisz tak z innymi klawiszami tylko dajesz inna animacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Tak tylko chodzi mi o warunek bo nie moge dać warunku "wciśniety klawisz lewo" ponieważ klawisz lewo jest zdefiniowany w zmiennej "global.kl_left". Do czego służą w zakładce other/user defined? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Oki sobie z tym poradziłem, ale nadal niewiem do czego służy defined user w other. I mam takie pytanie mój ruch polega na przesuwaniu obiektu w dana strone o wartosc 4 wiec nie moge uzyć funkcji speed, jest jakaś zastepcza informujaca o nie poruszaniu sie obiektu, nie liczac (!global.kl_up && !global.kl_udown && !global.kl_left && !global.kl_right)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi