k@rgul Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 Witam, chcem was spytac czy w GM latwo sie naucz robic gry, siedzialem w clickach jakies 2 lata i powiedzialem ze no niestety dla mnie ma ja one juz za malo mozliwosci, z pewnoscia powiecie ze dobrego wyboru dokonalem przenoszac sie na GM. Dlugo zajmuje nauka nad programem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 A masz jakies doswiadczenie w jezykach skryptowych, lub programowania? np. C++, javascript, basic, php itd. itp.? Bo najlepszesz efekty uzyskuje sie w jezyku skryptowym GML (na klocki patrz bo zbyt wiele nie oferuja). Najlepszy kurs gml'a jaki znam, to help. Autor ładnie tam wszystko pokolei opisał (w języku ang.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 Z w miare dobrą znajomością angielskiego i bez większej wiedzy o językach programowania w jakieś 2 miesiące powineneś już nieźle umieć GML'a. Potem już tylko zaglądanie do helpa w celu poznania nowych funkcji - ale to już banał (oczywiście jak się zna podstawy:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 7 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 K@rgul, przyznaj się, nie za małe możliwości, ale sobie nie radziłeś i w dodatku nie cieszysz się dobrą opinią na EF... A GML... coś tam kiedyś naszkrobałem z małą pomocą helpa GM'a (no dobra: bezpośrednio z helpa :] ), a jeśli ja to (jako tako) zrozumiałem (chodzi o znaczenie danej rzeczy w kodzie; języka GML dalej nie umiem :] ) to i ty dasz radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Października 2004 SLy: No bez przesady. Dwa miechy to troche za duzo. :) Najpierw to niech sie nauczy obslugiwac progsa bez skryptow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi