Jaklub Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Na początku pomnę, że nie jestem totalnym n00bem w C++. Napisałem już jedną małą grę na PSP i silnik platformowy. Czy wie ktoś, gdzie znajdę artykuł o pisaniu emulatorów w C++? Głównie chodzi mi o SNES-a. Wystarczyłby mi link do artykułu lub strony. Szukałem w Google, ale kody źródłowe są głównie do Assemblera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 W Assemblerze zazwyczaj pisuje się emulowaną konsolę i wszelakie romy (pamięć z systemem, nie pliki z grami), biosy itp. a w C++ to sobie conajwyżej GUI dorobisz :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Tak jak napisał Dziadekkleofas. Do tego musisz dokładnie znać bebechy snes'a, jaki procesor jest tam zaimplementowany, grafika, dźwięk, itd. W C++ za dużo nie zdziałasz. Assembler się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Dzięki za pomoc. Przynajmniej coś więcej wiem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi