SLy Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 Mam sobie taką pętlę: for (i=0; ekwipunek[i]=''; i+=1) ekwipunek[i]=oMiecz; Ma ona wstawiac do tablicy 15-elementowej "ekwipunek" nazwę przedmiotu (w tym wypadku oMiecz). Cała tablica jest już na starcie "uzupełniona niczym" tzn. tym: '' . Problem w tym, że GM mi wywala, że nie może porównać agumentów. Próbowałem już zamiast '' wstawiać ' ' ale nie pomogło. Gdzie jest błąd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 for (i=0; i<=15; i+=1) ekwipunek[i]=oMiecz; tak na moj chlopski rozum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 5 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 Nie o to mi chodzi. W ten sposób gość będzie miał 15 mieczy w ekwipunku :). Warunkiem ma być "puste miejsce" czyli ekwipunek=''... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 for (i=1; i [mniejsze bądź równe] 15; i+=1) { if ekwipunek='' { ekwipunek=oMiecz }; } Kalis dobrze kombinował ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi