Dangon Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Ostatnio ktos wspomnial o grze Hobo soccer... Sciagnolem sobie demko i zaciekawila mnie jedna rzecz. Czy wiecie moze jak zrobic kolizje z murkiem aby postac ocierala sie o niego ale mogla dalej isc. Tak jak w Hobo soccer. Aby postac sie slizgala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 nie wiem czy oto ci chodzilo bo tej gry nie widzialem ale dam to w kolizi z murkiem: move_contact_solid(direction,12) lub speed=0 oczywiscie w murku musi byc zaznaczone solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Możesz użyć funkcji xprevious oraz yprevious Opis w helpie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Niestety nie zrozumielismy sie :) Przedstawie to za pomoca obrazkow, bedzie prosciej: 1. Wciskam strzalke w dol i w prawo - ludek kieruje sie w strone bandy pod katem: 2. Nadal wciskam strzalke w dol i w prawo - ludek ociera o bande ale idzie dalej (nie zatrzymuje sie na niej): Macie pomysl jak takie cos zrobic? Ja mam jeden sposob z vspeed i hspeed jednak to dziala tylko pod katem prostym a jak by byla banda pod katem 45 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Gdzieś u nas na forum widziałem przykład z takim problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Oj nie wiem czy bylo... wczoraj troche szukalem ale nic nie znalazlem. Jesli bys mogl to podaj linka z przykladem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 https://gmclan.org/index.php?plik=82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 wooooooow dzieki ale musze sie przyznac ze nic z tego nie rozumiem :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi