DeathDaro Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Mam problem, wszystko mam ok przy zetknięciu z lianą obiekt wspina sie do góry, tylko ze to daremnie wygląda jak tak sztywny przesówa sie w góre. Wiec mam pytanko jak zrobic zeby np. co 1 sekunde zmieniał sie spr_wspinacz1 na spr_wspinacz2 i tak w kółko co 1 sekunde(taka mała animacja) te spr. sie zmieniał??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Zrób mu animowanego sprite'a użyj go przy kolizji z liną a po zejściu z liny powrót do normalnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 No własnie dawałem anonimowego też tak jak godosz, yno że w trakcie gry ten spr. sie nie rusza(ta animacja nie przeskakuje).Juz tyle żeczy prubuje.... napiszcie jak to zrobic inaczej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Tak powinno wyglądać twoje okno ustawień klocka (zakładam, że robisz grę na klockach): (oczywiście zamiast No sprite powinna być ustawiona nazwa sprite'a) A jeśli robisz na kodzie, to taki kod: sprite_index=nazwa sprite'a // dla pewności image_index=-1 image_speed=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi