Force Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam all :thumbsup: Mam taki kłopot chce poprawić moją grę ale nie wiem jak :crying: Oto link do demo: http://www.gmclan.org/up1307_4_Shadow_TheShooter.html Jak każdy pewnie już zauważył bohater gry klinuje się w ścianie podczas zmiany sprita. I również podczas skoku gdy zmienia swoją animację i gdy upadnie na ziemie to jak się nim nie ruszy to wciąż będzie wirującą kulką. PS. Jak będzie potrzebne to mogę pokazać projekt gry. Proszę o szybka pomoc. Pozdrawiam Force :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Zrób mu maske, najlepiej kwadratową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Zrób mu maske, najlepiej kwadratową. OK ale jak?? gdzie?? kiedy :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 TUTAJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 no ok ale jak dodać to coś pod wiele spritów bo postać nie jest zrobiona z jednego sprita ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Maskę ustawiasz do obiektu nie do sprite'a -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 O ja też mam ten problem :P . Jak ustawiam maskę kwadratową (sam na to wpadłem :P ), to postać nie dotyka dokładnie ziemii, tylko jest pomiędzy nimi duży odstęp. Jak coś to chodzi o platformówkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ustaw origin maski i spritów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 ale żeś powiedział a ja mam wiedzieć o co chodzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 To Ty się uczysz, a nie ja :P Chodzi o ten punkt który ustawiasz w każdym spricie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 najlepiej rysując maske zrób tak, weś skopjuj sprite jak twoja postac stoi, wejdz w edycje tej kopii i zamaluj postać kwadratem by krawedz byla na nogach a gorna krawdzec na głowie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 nie wiem nie kapuje :P PS. Co sądzicie o moim nowym avatarze i sygnaturce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 @up Nie no, są zarąbiste... xD Co do maski, to zrób po prostu jakiś tam nowy sprite na 32:32 piksele i ustaw go w obiekcie bohatera w 'mask' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Co do maski, to zrób po prostu jakiś tam nowy sprite na 32:32 piksele i ustaw go w obiekcie bohatera w 'mask' Już to napisano... Eee... No to jak mają ci pomóc skoro nie wiesz co oni ci tłumaczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 @up Alle z maskami to mówili albo jak dodać albo jak zrobić ze sprite'a obiektu z kopiowaniem jego sprite'a, a j pokazałem prosty sposób, jak zrobić prostą maskę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 omg... to az musze zrobic jakis tutorial ze screenami -_-? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi