Kychu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Próbuje skorzystać z tych silników 2D co przypomiają gre 3D chce, żeby ściana była 800 x 600 ale unosi sie nad ziemią. co ja mam zrobić? mój przykład:https://gmclan.org/up1181_11_gra.html Co tu jest źle i jeszcze co zrobić, żeby podłoga nie była taka rozciągnięta. i jak zrobić, że nie może przechodzić przez ściany? wiem ożna ustalić, że sped=0 ale wtedy coś jest nie tak i ledwo dotkne to już ie mohe sie ruszać wogóle i musze restartować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zmień w create z1 na 0 a z2 na 32. i jeszcze co zrobić, żeby podłoga nie była taka rozciągnięta.Zmień hrepeat i vrepeat podłogi. i jak zrobić, że nie może przechodzić przez ściany? wiem ożna ustalić, że sped=0 ale wtedy coś jest nie tak i ledwo dotkne to już ie mohe sie ruszać wogóle i musze restartowaćSprawdź przykłady na GMC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 nie czaje co zrobić z tą podłoga. w pprzykłądah na forum jest łaśnie speed 0 a nie da sie zrobić, że poprostu podczas kolizji nie można iśc dalej w ściane ale ruszać sie można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zawsze możesz użyć place_free w celu sprawdzenia czy pozycja jest wolna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 thx thx a teraz mam jeszcze jedno pytanie. Jak mogę zrobić aby zaiast obracania sie klawiaturą mozna było myszką jak w nowozesnych tego typu szczelanach i najlepiej jeszcze, żey możnabył też ptrzć w górę i dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Skoro nie wiesz jak zrobic obracanie myszką, to chyba ci patreznie w góre i w dół jest nie potrzebnie, bo raczej nie będziesz potrafił zrobić strzelania w 3d (chodzi mi ż wyżej celujesz to wyżej strzelasz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 wszystko da się zrobić. dobra aktualizowałem przykład. https://gmclan.org/up1181_11_gra.html to co umiałem to zrobiłem tego czeo nie umiałem nie zrobiłem, teraz niech ktoś ewentualnie poprawi alb niech mnie wyzwie i powie jak idiocie jak to poprawić. sorry, ale każdy kiedyś zaczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi