lion Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Mam mały problem z wejściem do budynku, a mianowicie drzwiami :) Sytuacja jest taka... Mam domek oto on: i chcem zrobić zeby do budynku można bylo wejsc tylko przez drzwi... Nie wiem jak to zrobić, prosze o pomoc P.S. wiem jak zrobić zeby przechodził do innego rooma, ale nie wiem jak zrobić ze w domku dotyka dzrzwi i wchodzi, a nie do sciany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Hmmm...A nie można zastsować troche innego sposobu? Polegajacego na, stworzeniu obiektu - drzwi01 i np. kiedy wejdzie sie na niego (On leży zaraz przy drzwiach tylko troche bliżej) ma zostać przeniesiony do innego roomu? Była by to wtedy symulacja wejścia, która była już często stosowana, a sam problem, jest w bardzo szybki i prosty sposób rozwiązany ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 8 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Chodzi mi żeby dzrzwi się otwierały, no chyba ze zrobilbym ze gdy wejde na object drzwi01 to w domku dzrzwi sie otwierają i przenosze sie za jakieś 2 sekundy do nastepnego roomu, czyli do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Sam robiles ten domek ? Czy to sciągnięty screen ? Jesli masz ten domek w jakims programie do animacji 3D to wywal drzwi, zrob podloge, a nastepnie screena. Pozniej wywal domek i zrob same drzwi, a nastepnie screeny z kolejnymi stadiami otwierających się drzwi. Tak przygotowany wejdz do GM. Stworz 2 obiekty Domek bez drzwi i drzwi z pierwszą ( zamkniete ) klatką animacji. Na akcje zetkniecia postaci z drzwiami nakaż odegranie animacji otwierających się drzwi. Pokawi sie podloga a po skonczonej animacji wejdziesz do srodka. w drzwiach { if image_single=ostatnia_klatka_animacji room_goto(next); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 9 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Z tym wywaleniem dzrzwi to o to Ci chodzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 No dokaldnie.. tylko zrob podloge ;-) Pozostaje dorobic animacje drzwi.. i to co opisalem powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 JAK TY NAZYWASZ TEMAT??? house. koniecznie po angielsku? a nie lepiej jest napisac dom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 STRASZNE, DOPRAWDY. a następnym razem popatrz na datę ostatniego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 JAK TY NAZYWASZ TEMAT??? house. koniecznie po angielsku? a nie lepiej jest napisac dom? A ty po co to piszesz?spójrz na date? A co złego jest w angielskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Patrz na datę :excl: :excl: :excl: :excl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 nie zauwazylem... omg! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 do wszystkich pierd.. dupki pomagać w temacie kur... zrób obiekt a po kolizji Cię wywala do innego rooma... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 JAK TY NAZYWASZ TEMAT??? house. koniecznie po angielsku? a nie lepiej jest napisac dom? Nie zauważyłem ? yhy.... Temat był pewno na 10+ stronie więc, bardzo trudno zauważyc, że jest on stary nie ? Wkurza mnie podejscie goscia kasa100 do forum... Pisze byle pisac, nie wiem czy nawet to czyta.... Nie wniósł nic do tematu.... Było wiele jego tematów bezsensu... np. Grafika ( czy jakoś tak) z treścią - dajcie mi jakąś grafikę, please... powoli mnie to wkurza, nie wiem jak was ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Kasa100 dostał warna za ten wybryk. A wy nie musicie odrazu sobie z takiej okazji nabijać postów. Pamiętajcie o przycisku , jedynie lowrider wysłał raport, a tyle mądrali się znalazło w temacie żeby bawić się w moderatorów... Za następnym razem przy takiej okazji będą warny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi