gamemaker1993 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 chcę żeby przeciwnicy strzelali do mnie. Zrobiłem już ze chodzą sobie w kółko po planszy. ale chcem jeszcze zrobić coś takiego zejak podejde dosyć blisko do przeciwnika to automatycznie zacznie do mnie strzelać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 if( point_distance(x, y, gracz.x, gracz.y ) <= 100 ) { i = instance_create( x, y, pocisk ); i.direction = point_direction( x, y, gracz.x, gracz.y ); i.speed = 10; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 tymon oni do mnie nie strzelają. w jakim evenci to ma być ja to napisałem tak: if( point_distance(x, y, obj_player.x, obj_player.y ) = 100 ) { i = instance_create( x, y, spr_bullet ); i.direction = point_direction( x, y, obj_player.x, obj_player.y ); i.speed = 10; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Step. I miało być <= a nie = misiu =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 nierozumiem napisz mi to w całości jak ma byc bo teraz wyskakuje mi błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 if( point_distance(x, y, obj_player.x, obj_player.y ) <= 100 ) { i = instance_create( x, y, spr_bullet ); i.direction = point_direction( x, y, obj_player.x, obj_player.y ); i.speed = 10; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 marmot mam nadal błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Napisałbyś chociaż jaki ten błąd! Poza tym, sprawdź wszystkie nazwy obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 teraz niemam błętd tylko przeciwnik rzuca wemnie drzewkami kture sa naplanszy dobra już wszystko wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi