kalis Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 if global.start=true{ for (i=0; i<=45; i+=1) { global.minuta+=1; } } jak zrobic zeby mi i sie zwiekszalo co np 1 sekunde (w pascalu delay a tu ?) bo teras to mam minuta=0 i zaras 46 dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 Jak chcesz znać odpowiednik GMowy delaya, to jest on tym: sleep(1000); Domyślnie wprowadziłem wartość jednej sekundy. Tyle, że delay to zatrzymuje program (tak samo sleep w gml) więc tobie chyba nie o to chodziło. Radziłbym pokombinować z alarmami. Kod na nie: alarm[0]=30 Dałem tobie kod na 30 stepów (jeżeli room speed masz 30 to się to równa 1 sekundzie (chociaż nie jestem pewien). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 20 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 nie dziala to z alarmem w stepie mam if global.start=true{ for (i=0; i<=45; i+=1) { global.minuta+=1; alarm[0]=30; } } w draw draw_text(380,80,global.minuta); to wtedy minuta sie zwieksza w nieskonczonosc a jak zamiast w setepie dalem to do alarmu to przeskoczylo odrazu na 46 a mi chodzi zeby co 1 sec zmieniala sie 1 min pozmocie mi z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 20 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 jezli uda mi sie rozwiazac ten problem + ktos pomoze mi przy odczycie z pliku to na weekend powinno ukazac sie demo gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 20 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 A nie próbowałeś z tym sleepem? global.minuta+=1; sleep(1000); Możesz ewentualnie spróbować tak: CREATE: i=1; n=45; JAKIŚ EVENT: alarm[0]=room_speed; ALARM[0]: if i (mniejsze od) n [ global.minuta+=1; i+=1; alarm[0]=room_speed; ] Sorry, ale nie moge niektórych znaków na klawiaturze pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalis Opublikowano 20 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2004 BeWuO if i < n { minuta+=1; i+=1; sleep(1000); } i wszytstko jasne :P na weekend powinno byc demo PODAC WASZA ULUBIONA DRUZYNE DO 3 LIGI. 4 DRUZYNY O NAJWIEKSZEJ LICZBIE GLOSÓW BEDE DO DYSPOZYCJI W WERSJI DEMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Września 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Pogoń Szczecin :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Ej, no, co to ma być? RAKÓW CZĘSTOCHOWA DAĆ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Ale oftop, ojeju ;) Jagiellonia Białystok Juniorzy :D zbo seniorzy są w 2-giej lidze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi