Piczer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 No więc tak. Korzystam z różnych rzeczy, które sobie wymyśliłem w języku GML i chcę ję przekazać początkującym za pomocą klocków. Piszę w LibBuilderze bibliotekę z klockami, tyle że nie wiem jak zrobić klocek jako warunek if (np. w jednym z wypadków jest kod "if (x >= room_width or y >= room_height)"). Grafikę mam już dobraną tylko jak to zrobić, żeby mi zadziałało? :( Jak umieszczę ten klocek w przykladowym projekcie to wyskakuje błąd. Proszę o szybką odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 klocek if już jest <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 chodzi mi o klocek IF z odpowiednią treścią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 No ale po co? :/ Sa już nawet dwa - "If variable..." i "If expression" Przecież wpisanie sobie jakichś wartości/zmiennych do klocka zajmie i tak mniej niż zabawa w dociąganie całego nowego klocka do tylko jednej, specyficznej funkcji. Sorry, że tak "gaszę", ale imho to jest kompletnie bezużyteczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja to robię dla początkujących, czyli tych co takiego czegoś nie umią napisać, a coś popstrykać chcą. Dlatego chce dać klocek z odpowiednią treścią if, tyle że to nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi