cytrus Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam, może taki temat już był ale nigdzie nie mogę znależć- chodzi o to ze nie wiem co dopisać do kodu funkcji podążania wroga za bohaterem zeby wróg zaczynał mnie scigac dopiero jak zblize sie na okresloną odległość Używam kodu : direction=point_direction(monster.x, monster.y, objPlayer.x, objPlayer.y) sorki jesli ten temat juz gdzies byl :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam, może taki temat już był ale nigdzie nie mogę znależć- chodzi o to ze nie wiem co dopisać do kodu funkcji podążania wroga za bohaterem zeby wróg zaczynał mnie scigac dopiero jak zblize sie na okresloną odległość Używam kodu : direction=point_direction(monster.x, monster.y, objPlayer.x, objPlayer.y) sorki jesli ten temat juz gdzies byl :P spróbój z dystans=distance_to_object(monster) if dystans < 200 then - i tutaj albo klocek albo kodzik na podarzanie za bohaterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi