hasestat Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mam taki problem, bo chciałbym żeby mysz poruszała kursor w grze. Czy to możliwe? Jest jakiś code albo coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tak, pozycję obiektu mający być kursorem ustawiasz na mouse_x i mouse_y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasestat Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ale nie mi chodzi o to żeby kursor poruszał sie za myszką, że jak myszka sie ruszy to kursor też możliwe to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Przecież to na to samo wychodzi. oo' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Czy tobie chodzi aby obiekt podążał w kierunku myszki? Jeśli tak to daj mu do step // obiekt jest zwrocony w kierunku myszki direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); // czym wieksza odleglosc, tym obiekt porusza sie szybciej, ni wiem czy ci sie przyda speed=point_distance(x,y,mouse_x,mouse_y)*0.5; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasestat Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dzięki. Już wiem jak zrobić. Pomogliście mi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi