Pasterz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zrobiłem aby wróg szedł do mnie ale kiedy jest przy mnie to się zatrzymuje. W wrogu w "step" wpisałem taki kod: { move_towards_point(obj_kiler.x,obj_kiler.y,5); } Z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Sprawdź odległość do niego :) if( point_distance( x, y, obj_kiler.x, obj_kiler.y ) >= 10 move_towards_point( obj_kiler.x, obj_kiler.y, 5 ); else speed = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 w klocku Collision z npc move_towards_point(x,y,0) obiekty Solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 w klocku Collision z npc move_towards_point(x,y,0) obiekty Solid Niestety to nie pomaga :( ale dziękuję wam za chęci :bye1: EDIT: Trochę pogłówkowałem i udało mi się można zamknąć ten temat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi