Mario Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Apeluje do wszystkich noobow :jezor: .Sam w sumie to nim jestem :] .Ale mnie coś oświeciło i zajrzałem na to angielskie forum...i....i zobaczyłem coś ciekawego, a mianowicie fajowe biblioteczki :D(LIB).Jeśli nie wiedzialiście o tym(mowa o początkujących :])to wejdźcie w ten LINK i pościągajcie sobie je... :) Dziękuję za uwagę... B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Września 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 To podpowiem jeszcze, że w dziale graficznym jest podczepiony temat z linkami do zasobów i świetnych pixelowych tutoriali. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Chciałem zarzucić kilkoma linkami, ale musze przyznać, że oprócz znanego (prawie) wszystkim Game Maker Community znalazłem tylko: http://12.22.230.41/MicroTech/Hosted/Games...ndmovements.zip Żałosne... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 2 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2004 Biblioteczki to fajna rzecz dla n00bów. Chociaż nie wszystkie są tylko dla nich. :) Czasem można w nich znaleźć duże procedury, które dzięki LibBuilderowi można skopiować do skryptów, albo TimeLine'ów. :) Jednak trzeba uwżać, by nie przesadzić z libami... Patrysław czasem mówił o serii biblioteczek by BI. Za pomącą jednej możnaby stworzyć strzelanki (Flying Person Perspecive), za pomącą drugiej platformówki, za pomącą trzeciej labiryntówki... Jednak niektórych w ogóle nie wyciągnęło by to z okresu klocków. My, na szczęście nie mieliśmy takich libów, więc już tworzymy na kodzie. :) Czasem można spotkać biblioteczki do platformówek lub RPG, ale nie radzę raczej ich ściągać. Są liche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 Mam do was pytanie. Czy spotkaliście się może z jakimś DLLem (lub LIBem) do wypakowywania plików z zipa (wybranych, albo wszystkich jak leci) do podanego katalogu?? A może istnieje taka funkcja wbudowana?? (szukałem... chyba nie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 http://www.winimage.com/zLibDll/ Bodajże ktoś napisał do tego dll'a wrapper dla GM'a, ale nie pamiętam kiedy i kto (bodajże DT). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 Hmmm... ściągałem i te .liby nie działaja... to w ogóle jest do Game Makera? EDITED: Znalazłem oto adres: http://forums.gamemaker.nl/index.php?showt...=32949&hl=DTZIP :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 Bo to nie były liby do GM'a, tylko oryginalne liby do uzycia w jezykach programowania. Podalem ten link dlatego, poniewaz pamietalem, ze byl port dlam GM'a, a znać nazwę to połowa sukcesu. Widzę, że już sobie poradziłeś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi