Makary155 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Wiecie jak zrobić nalot napalmem podobny do ten z wormsów? Prosił bym o przykład dla niezarejestrowanej wersji GM'a :chris: chodzi mi oto ,by po pewnym losowym czasie pocisk wybuchał i tworzył obiekty ognia, które opadają nierównomiernie na planszę. Próbuję tak zrobić, ale ogień powstaje w jednym miejscu i opada z taką samą prędkością Korzystaj z opcji "edit", nie pisz podwójnych postów. Poza tym źle nazwałeś temat. Poczytaj sobie regulamin. Warn. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Możesz wykorzystać skrypt "choose(...)" (powoduje wylosowanie liczby spośród podanych w nawiasie). Pozwoli to np. na uzyskanie losowej prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 choose oO? niem a tekiego w GMie :/. Użyj random(x) to ci wylosuje liczbę z przedziału 0 - liczba_jaką_podasz_w_nawiasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 choose jest w 6.1, nie wiem jak w 6.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 no... ja mam 6.0 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi