Marrac Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mam problem taki że nieumiem zrobić punktów.Robie gre platformową i chce żeby jak ludzik zbierze diament to na górze ekranu pojawiło by sie ile ma punktów.I żeby w górnym lewym rogu pisało Score: Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 W kolizji z diamentem dajesz dodatkowo linijke global.myscore+=1; a żeby to wypisać to w jakmś obiekcie dajeszw draw: draw_text(0,0,'score' +global.myscore); powinno działac pisze jednak z pamięci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Możesz mi powiedzieć tylko jedną rzecz, bo powiedziałeś że"W kolizji z diamentem dajesz dodatkowo linijke "Ale ja właśnie w kolizji z diamentem niewiem co wstawić poprostu niemam nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 no przeciez Ci napisal W kolizji z diamentem dajesz dodatkowo linijke global.myscore+=1; Czyli przy kolizji zmienna globalna myscore bedzie zwiekszac sie o 1 pozniej a żeby to wypisać to w jakmś obiekcie dajeszw draw: draw_text(0,0,'score' +global.myscore); to jest po to zeby Score ci sie wyswietlal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Robie jak piszecie i nic z tego niewychodzi mi.Jak włączam gre to wyskakuje błąd. Prosze odezwij się ktoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Może dlatego, że nie zadeklarowałeś tej zmiennej. Daj w create: global.myscore=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 a nie powinno byc draw_text(16,16,'score' +string(global.myscore)); czy to nie robi roznicy ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Oczywiście, że robi różnicę, Kamilku. I powinno tak właśnie być. Ale skoro Marek11 nie napisał treści komunikatu o błędzie, możemy jedynie rozłożyć ręce w desperacji i czekać na zbawienie. :] Poza tym, co do zmiennej global.myscore - można użyć także wbudowanej zmiennej - score. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Już mam wszystko działa :D Dzięki wszystkim za pomoc. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi