pilar36 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 <_< Czy ktos z was pomoze mi utworzyc zycie na pasku, ktore nie uchodzi w lewa strone tylko w prawa?? bardzo mi to potrzebne.. HELP!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Na przykład tak: draw_rectangle(x,y,x-health,y+20,0); Tylko nie pytaj się więcej o takie banały. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 dzienks, ale mam jeszcze jedno pytanie (wiem jestem noobem), jak zrobic zeby ludzik zmienil animacje podczas skoku gdy naciskam gore i lewo a nie sama gore?? bo jak naciskam gore + lewo bierze mi animacje chodzenia, a gdy nacisne samo gore to eszystko ok....... plzzzzzzzzzz odp szybko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Rany! Znów podstawy! Ale... niech ci będzie... :] Użyj funkcji keyboard_check(), by sprawdzić jakie klawisze są przyciśnięte, np: if keyboard_check(vk_left) and keyboard_check(vk_up) { jakaś akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Sprit powinien być dobierany na podstawie pozycji obiektu, prędkości i jego interakcji z otoczeniem (platformami etc.), a nie na podstawie ostatnio naciśniętego klawisza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Sprit powinien być dobierany na podstawie pozycji obiektu, prędkości i jego interakcji z otoczeniem (platformami etc.), a nie na podstawie ostatnio naciśniętego klawisza :) taa ale z ym sobie już chlopak raczej nie poradzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Tymon, chodzi ci o to np. przy skoku if (place_free(x,y+1)) sprite_index = s_skok; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Mówiłem ogólnie, a przy okazji i o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Juz mozna zamknac ten temat. Hp utwozylem sam - chodzilo mi dokladnie o to : draw_healthbar(99,422,200-health,412+20,100,c_gray,c_gray,c_gray,0,0,0); if health <= 20 draw_healthbar(99,422,200-health,412+20,100,c_red,c_red,c_red,0,0,0); Cwiczenie czyni mistrza, a gm znam slabo.... Dzieks za pomoc!!! :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Juz mozna zamknac ten temat. Hp utwozylem sam - chodzilo mi dokladnie o to : draw_healthbar(99,422,200-health,412+20,100,c_gray,c_gray,c_gray,0,0,0); if health <= 20 draw_healthbar(99,422,200-health,412+20,100,c_red,c_red,c_red,0,0,0); Cwiczenie czyni mistrza, a gm znam slabo.... Dzieks za pomoc!!! Rany! Ale noob! Dawidsu napisał ci jak to zrobić, podziękowałeś mu, a teraz mówisz, że zrobiłeś to sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi