Marrac Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mam problem ponieważ zrobiłem grafike (w lewo w prawo...)animacje jak chodzi.Tylko że jak naciskam strzałke w lewo albo inne to grafika się zatrzymuje i jest tylko jeden obrazek a nie animacja.Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Zmień image_speed, możesz też ingerować w zmienną image_index odpowiadającą za aktualną klatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mam tylko jeden problem.Jestem początkujący i zabardzo niewiem coto znaczyMożesz mi to wytłumaczyć bardzo prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Zapewne skopiowałeś skrypty z jakiegoś przykładu, albo coś innego, czego nie rozumiesz. Może klocek do zmiany sprita lub klatki dałeś w stepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie nieskopiowałem żadnego przykładu.Robie gre sam od początku nic niekopiuje.Może mi pomożecie jak dam wam ten przykład. http://rapidshare.com/files/3187753/projekt.rar Bardzo prosze o szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Prosze niech ktoś się odezwie <help> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 WIEM, otóż dałeś akcje że cały czas jak trzymasz klawisz się powtarza akcja. I wtedy gdy przytrzymasz a jest akcja zmiany sprite'a to cały czas go zmienia co powoduje że jest on tak szybko zmieniany (na ten sam) że nie widzisz nawet początka animacji. Proponuje przenieść change sprite'a do akcji KEY PRESS, jak chcesz żeby przestawała być animka po zakończeniu chodu to w akcji KEY RELEASE dajesz tam klocki czy kodzik odpowiedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Tylko narazie niewiem jaki kod wpisać po jestem początkujączy.Czy mogł byś przerobić mój przykład żeby działal.Bardzo prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Spoko, ciesze sie że mogłem pomóc: https://gmclan.org/up1218_4_projekt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Wielkie dzięki że pomogłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi