Chudy22 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Mam lamerski problem chodzi o to ze jak jestem odwrocony w lewo lub w dół pocisk nie wychodzi ze srodka bohatera a z jego boku w przypadku strzalu w gore i prawo wszystko jest ok.... Wydaje mi sie ze jest to wina obrotu bohatera o 360 stopni bo jakos nierowno sie obraca ;) Uzywam skryptu direction += 4; itd.... Pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Nie jestem pewien, ale może tam gdzie masz orgin wciśnij taki guziczek "center". Tak swoją drogą to chyba nie powinieneś zakładać tematów jeden za drugim. Lepiej w jednym wszystko napisać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Heh jest zmiana ..... ale na gorszą ;) Ale i tak dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fortek Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Szkoda że ta opcja jest tylko dostępna w zarejestrowanej wersji :death: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Ze spritem pocisku zrób tak samo jak napisał "london" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 możesz pokazać co napisales w strzelaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Dziala Dzieki !!!!! :D:D:DD::D:D:D możesz pokazać co napisales w strzelaniu? chyba juz nie trzeba ;) aha jeszcze jedno jak zrobic bym mial przerwy (1s) w strzelaniu?? probowalem z alarmami i nic...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 create can_shot = true; strzał if (can_shot) { can_shot = false; alarm[0] = room_speed * 1; // zamiast 1 wpisz ilosc sekund instance_create(x,y,pocisk); } alarm0 can_shot = true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 wszystko ok poza tym ze pojawia sie blad w tej linijce: can_shot = true; oczywiscie w create bohatera dalem can_shot = true; a w przycisku ctrl dalem if (can_shot) { can_shot = false; alarm[0] = room_speed * 1; // zamiast 1 wpisz ilosc sekund instance_create(x,y,pocisk); } alarm0 can_shot = true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 create can_shot = true; strzał if (can_shot) { can_shot = false; alarm[0] = room_speed * 1; // zamiast 1 wpisz ilosc sekund instance_create(x,y,pocisk); } alarm0 can_shot = true; lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Jestes Wielki !!!! Dzieki :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Jestes Wielki !!!! Dzieki :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Sorki jeszcze za to pytanie ale jest ono dla mnie wazne ;) chodzi o to jak zrobic by jak zblize sie do wroga to goniac mnie (to juz zrobilem) obracal sie rowniez w kierunku w ktorym idzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 masz tam taki klocek move (jezeli masz 6.x) z takimi strzlkami i pakmanem w angle wpisz direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi